Gepubliceerd op: 04 oktober 2016

Hulp aan ondernemers Kerkrade via 155-Help-een-bedrijf

Ondernemers beschikken voortaan over een telefonisch en online noodloket: 155-Help-een-Bedrijf. 155 help een bedrijf
 Daartoe zijn de gemeente Kerkrade en het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) een samenwerking aangegaan. Voor ondernemers is deze hulp kosteloos.

In de praktijk blijkt dat veel ondernemers die forse tegenwind ervaren te laat hulp zoeken. Vaak weten ze ook niet waar ze hulp moeten zoeken. Met 155-Help-een-Bedrijf wil IMK ondernemers de mogelijkheid bieden om makkelijk en tijdig problemen aan te kaarten en samen te zoeken naar mogelijke oplossingen, voordat de problemen te groot worden en de onderneming in gevaar komt.

Stimuleren regionale werkgelegenheid

Het midden- en kleinbedrijf is een belangrijke pijler van de regionale economie. "De mensen achter deze bedrijven steken al hun tijd en energie in de dagelijkse gang van zaken in de onderneming", zegt wethouder Wiermans (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Problemen kunnen dan wel eens blijven liggen. Soms probeert een ondernemer ze zelf op te lossen. Dat kost niks. Uiteindelijk blijkt een probleem groter dan gedacht, kost een oplossing veel tijd en dus ook veel geld, waardoor weer andere problemen kunnen ontstaan. Ook ik ben van origine ondernemer. Mijn advies is om bij dreigende problemen direct hulp te zoeken, want dan kan er vaak nog iets worden gedaan om het tij te keren."

Hoe werkt het?

Als de hulp van 155 wordt ingeroepen, kijkt een professionele ondernemersadviseur samen met de ondernemer naar de problemen. Hij begrijpt de situatie en ook emoties, twijfels of schaamte en adviseert over mogelijke oplossingen.

IMK heeft een website: www.155.nl, maar kan ook telefonisch worden benaderd via 088 999 0 155. Op de website kan de ondernemer ook eenvoudig een scan uitvoeren om te zien of hij in aanmerking komt voor een ondernemersregeling van de overheid. Jaarlijks worden daar duizenden mkb-bedrijven door overeind gehouden.

IMK

IMK werkt met regionale teams met meer dan 100 experts op het gebied van ondernemerschap en publieke en private microfinanciering. Meer dan 30.000 ondernemers in Nederland werden eerder met succes geadviseerd en/of begeleid door IMK. www.imk.nl

155 help een bedrijf logo

Zie ook: