Gepubliceerd op: 13 juni 2014

Uitstralingsprijs 2014

Op 13 juni 2014 ontving de heer Hessel Meijer van projectontwikkelaar Wyckerveste de Uitstralingsprijs 2014 uit handen van burgemeester Jos Som. De Uitstralingsprijs viert dit jaar zijn eerste lustrum.

Uitstralingsprijs 2014
Hessel Meijer van Wyckerveste ontving de Uitstralingsprijs 2014 uit handen van burgemeester Jos Som.
Uitstralingsprijs

De Uitstralingsprijs is door de gemeenteraad van Kerkrade vijf jaar geleden in het leven geroepen als aanmoedigingsprijs voor personen of organisaties uit Kerkrade, die een bijzondere prestatie hebben geleverd en daardoor op positieve wijze hebben bijgedragen aan de leefbaarheid van de gemeente, dan wel door hun inzet op een opvallende manier naar buiten zijn getreden en hierdoor de gemeente in een positief daglicht hebben gezet.

Een onafhankelijke commissie draagt een kandidaat voor en de fractievoorzitters van de Kerkraadse politieke partijen in de gemeenteraad bekrachtigen de keuze.

Wyckerveste

Directe aanleiding voor de keuze voor de heer Meijer is zijn meest recente ontwikkeling in Kerkrade; het Leisure Dome, dat vorig jaar september zijn deuren opende. Het entertainmentcomplex is zonder meer een aanwinst voor Kerkrade met regio-overstijgende aantrekkingskracht.

Daarnaast heeft Hessel Meijer, wiens roots ook in Kerkrade liggen, met Wyckerveste in het verleden mede aan de wieg gestaan van een aantal bijzondere projecten in Kerkrade, zoals het Parkstad Limburg Stadion en het LTS-gebouw aan het Old Hickoryplein. Projecten die bijdragen aan een positieve uitstraling van Kerkrade!

Eerdere winnaars

De prijs werd dit jaar dus voor de vijfde keer op rij uitgereikt.

In 2010 werd de Uitstralingsprijs voor het eerst uitgereikt: aan Wiertz Uitzendbureau. In 2011 ontving Stichting Euriade de prijs; in 2012 Continium Discovery Center en in 2013 de DMS-Group.

Zie ook: