Gepubliceerd op: 20 mei 2016

Geslaagde ondernemersbijeenkomst

Hoe verklein je als ondernemer het risico op een overval, afpersing, winkeldiefstal of agressie? Tijdens een geslaagde, vier uur durende en interactieve bijeenkomst op 17 mei in het Raadhuis kregen ondernemers workshops en presentaties met informatie waarmee ze criminaliteit het hoofd kunnen bieden.Bijeenkomst laat je niet overvallen 17 mei 2016

De bijeenkomst werd aangeboden door de gemeente Kerkrade, de politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Zo'n honderd ondernemers en personeelsleden uit heel Kerkrade kwamen op de bijeenkomst af. Ze deelden ervaringen en kregen aan de hand van praktijkvoorbeelden en workshops onder meer adviezen over wat te doen bij een overval of winkeldiefstal, als klanten agressief zijn of bij geweldsmisdrijven.

Tijdens de bijeenkomst werd ook nog eens kort het Keurmerk Veilig Ondernemen voor winkelgebieden en bedrijventerreinen aangestipt. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten met gemeente, politie en brandweer afspraken zijn gemaakt om overlast en criminaliteit aan te pakken.

Zie ook: