Gepubliceerd op: 25 september 2014

Opening Soccer Arena op Rodaboulevard Kerkrade

Opening Soccer Arena
Op woensdag 24 september jl. opende de Soccer Arena officieel haar deuren op de Rodaboulevard Kerkrade. “Al weer een nieuwe aanwinst op dit toch al zo veelzijdige bedrijventerrein. Het respectabele bezoekersaantal van 5,2 miljoen per jaar zal met de komst van deze nieuwe voetbalformule alleen maar verder groeien. Kerkrade blijft scoren!” aldus een trotse burgemeester Jos Som, die de openingshandeling verrichtte.

 Talrijke mogelijkheden

De Soccer Arena ligt pal naast de LeisureDome, het succesvolle vrijetijdscentrum op de Kerkraadse Rodaboulevard. Deze 2.500 m2 grote indoor soccerhal heeft vier voetbalvelden met elk een afmeting van 15 x 30 meter, die zijn voorzien van kunstgras. De mogelijkheden van de Soccer Arena zijn talrijk. Zowel amateur- als profclubs kunnen hun trainingen hier bij slechte weersomstandigheden gewoon voortzetten en hun spelers zo het hele jaar door in topconditie houden. Scholen en personeelsverenigingen kunnen in de Soccer Arena terecht voor de organisatie van voetbaltoernooien of sportdagen. In vakantieperioden leent de hal zich uitstekend voor het houden van voetbalkampen. Maar ook particulieren kunnen er in groepsverband een balletje trappen. Vanuit de Sportbar op de tweede verdieping heeft het publiek zicht op de velden. Op een groot scherm kunnen hier onder meer voetbalwedstrijden worden gevolgd. De Soccer Arena is 7 dagen per week geopend en biedt werk aan 10 personen.

 Gestaag tempo

Op de Rodaboulevard volgen de ontwikkelingen elkaar in een gestaag tempo op. Vorig jaar openden de LeisureDome en Lukoil hun deuren, in mei jl. gevolgd door Albert Heijn XL en de Sportboulevard. Momenteel werkt Bakkerij Voncken aan de uitbreiding van de bedrijfsruimte, die binnenkort gereed is. De LeisureDome en de Soccer Arena worden nog dit jaar versterkt met twee nieuwe formules: een lasergame en een Italiaans restaurant.

Zie ook: