Centrale ligging

Kerkrade ligt centraal in de drielanden regio Nederland - Duitsland - België. Daarmee heeft de stad sterke troeven in handen! Steden als Maastricht, Aken, Keulen, Düsseldorf, Luik, Antwerpen en Brussel liggen binnen handbereik. Ook is de ligging ten opzichte van luchthavens als Maastricht/Aachen Airport, Düsseldorf, Keulen-Bonn, Brussel, Antwerpen en Luik optimaal.

Autowegennetwerk

Kerkrade ligt aan een autowegennetwerk dat verschillende grote Europese steden met elkaar verbindt: A2, A76, A79 en N281.

Reistijd vanuit Kerkrade per auto:

Aken: 18 minuten
Maastricht: 33 minuten
Luik: 50 minuten
Düsseldorf: 57 minuten
Keulen: 58 minuten
Antwerpen: 90 minuten
Brussel: 94 minuten

Treinverbindingen

Kerkrade heeft twee stations: Kerkrade-Centrum en Eygelshoven-Markt. Het centrum van Kerkrade ligt op slechts negen kilometer afstand van ‘Aachen-Hauptbahnhof’, waar de Hoge Snelheidstrein stopt. ‘Eurode Bahnhof Herzogenrath’ ligt op slechts drie kilometer afstand.

Luchthavens

Luchthavens als Maastricht/Aachen Airport, Düsseldorf, Keulen-Bonn en Luik zijn binnen een uur per auto bereikbaar; Brussel en Antwerpen binnen anderhalf uur.

Nóg beter bereikbaar

Met de nieuwe lightrail, die in 2016 gereed zal zijn, wordt een spoorverbinding gerealiseerd tussen Kerkrade en Aken, met haltes in Kerkrade-Centrum, Spekholzerheide en op het grensoverschrijdende bedrijventerrein Avantis. Hiermee ontstaat tevens een directe verbinding met de hogesnelheidslijn Brussel–Aken–Keulen–Berlijn. Kerkrade zal straks dus nóg beter bereikbaar zijn. En dat schept volop kansen!