Gepubliceerd op: 08 mei 2012

Bijstandsbesluit zelfstandigen (BBZ)

Voor wie?

De Bbz-regeling is bedoeld ter ondersteuning van zelfstandigen die tijdelijk in financiële problemen zijn geraakt of dreigen te raken en voor mensen die een bijstandsuitkering of een WW-uitkering ontvangen en die van plan zijn een eigen bedrijf te starten. Onder bepaalde voorwaarden kunnen zowel startende als gevestigde ondernemers een beroep doen op deze regeling. Het Bbz kent ook mogelijkheden voor zelfstandigen die hun bedrijf moeten beëindigen omdat het bedrijf niet meer levensvatbaar is.

Gevestigde ondernemers

Een gevestigde ondernemer kan door diverse oorzaken tijdelijk in financiële problemen komen. Het Bbz kent een aantal mogelijkheden voor het bieden van bijstandverlening aan de gevestigde ondernemer:

Startende ondernemers

Het Bbz biedt ook mogelijkheden aan mensen die een bedrijf willen starten vanuit een uitkeringssituatie  of die recht hebben op een WW- of WWB-uitkering, met als uiteindelijk doel om zelf in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Bij een WW-uitkering of WWB-uitkering wordt ook gekeken naar de inkomsten van de partner. De totale inkomsten exclusief WW mogen niet hoger zijn dan bijstandsniveau. De mogelijkheden zijn:

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de mogelijkheden die het Bbz te bieden heeft, moet de (startende) ondernemer aan een aantal basisvoorwaarden voldoen:

Meer informatie

Heeft u vragen, dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de gemeente Kerkrade, tel. 14 045. Of stuur een e-mail: gemeentehuis@kerkrade.nl

Ga naar meer informatie over het Bijstandsbesluit zelfstandigen (BBZ).

Pagina afdrukken

Hieronder bevindt zich een afdrukvoorbeeld van de door u gekozen pagina.